Vedetään välillä kotiinpäin!

Hyvin monet suomalaiset kunnat ovat ajautumassa tilanteeseen, jossa velkaantumiskehitys uhkaa kunnan toimivuutta jo kriittisesti.  Kuntien, myös Hämeenlinnan kova velkaantuminen on otettava hallintaan ja talous saatava tasapainoon.

Mutta sitä ei saa tehdä kaikista heikoimpien kustannuksella!

Mikäli menoleikkaukset kohdennetaan palveluihin, vaikutukset iskevät pahiten lapsiin, nuoriin, sairaisiin ja vanhuksiin. Ne johtavat eriarvoisuuden, syrjäytymisen ja pahoinvoinnin lisääntymiseen. Ja sitä kautta julkisten menojen radikaaliin kasvuun.

Nyt on aika tukea kotien hyvinvointia. Kodit ovat ihmisen perusyksikkö, joiden hyvinvointi on keskeinen ihmiselämässä. Yhteiskunnan toimijoiden tulee olla mieluummin ajoissa liikkeellä kuin liian myöhään. Viivyttely maksaa maltaita!

Mitä enemmän voimme politiikassa vetää koteihin päin ja tukea ihmisten omatoimisuutta, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on pelastaa hyvinvointiyhteiskunnan ihmiselle elintärkeät toiminnat.

Monet perheet haluavat ja tarvitsevat apua arjen pyörittämiseen. Sitä kunnissa pitäisi pystyä järjestämään. Kotiavulla ja kotiin tulevilla palveluilla ehkäistään tehokkaasti ongelmien kärjistyminen.

Sama koskee ikäihmisiä. Jotta vanhukset voisivat halutessaan elää mahdollisimman pitkään kotona, myös omaishoito on vihdoin laitettava kuntoon. Puolikkailla hoitajilla ja riitelyllä ei vanhustenhoidon ongelmia korjata.

Kommentointi on suljettu.

css.php