Vaalit ja lupaukset

No nyt vaalit ovat varsinaisesti vasta alkamassa. Olen tavannut paljon ihmisiä, myös poliittisen kentän huipulta.  Hienoja ihmisiä he ovat ja kokeneita.

Odotan mielenkiinnolla, miten kiivaiksi ehdokkaiden ja puolueiden nokkaihmisten puheet ja lupaukset käyvät.

Olen ollut näissä vaaleissa mukana toimimassa kohtalaisen aktiivisesti… omasta mielestäni.  En kuitenkaan pärjää todella aktiiveille alkuunkaan – toisaalta en tiedä, olisiko se edes ylipäätään tarpeen.

Lupauksia satelee sieltä ja täältä, niin oikealta, keskeltä kuin vasemmaltakin.  Kuka vastustaa kiivaasti toriparkkia, kuka taas lasten päivähoidon heikennyksiä.  Yksi lupaa olla rehellinen ja toinen kitkeä epärehellisyyden kunnallispolitiikasta.  Kaikki ovat sitä mieltä, että terveyspalvelut on säilytettävä ja monet vannovat turvallisen asuinympäristön tai puhtaan järviveden nimeen.

Hyviä asioita kaikki, ei käy kiistäminen. Mutta kuinka yksittäinen ehdokas tultuaan valituksi pystyy lupaamansa asiat toteuttamaan ja sanansa pitämään?  Yksin se on varmuudella vaikeaa, jopa mahdotonta. Yhdessä asioita ratkomalla ehkä.

Politiikan tekeminen on yhteisten asioiden hoitamista ja niistä päättämistä.  Yhteisiä asioita hoidetaan sananmukaisesti yhdessä ja niin, että päätökset tehdään kuntalaisten parhaaksi ja realistisilla tavoitteilla.  Realismia muokkaavat mm. kunnan käytettävissä olevat taloudelliset ym.  resurssit.

Omalta osaltani pyrin tekemään parhaani näiden yhteisten asioiden eteen.  Menemme kohti vaikeita aikoja, jossa joudumme tekemään myös vaikeita ja kauaskantoisia ratkaisuja.  Asioihin tulee perhehtyä mahdollisimman hyvin ja laajasti sekä ennen kaikkea löytää päätöksenteossa yhteinen, kunnan ja kuntalaisten kannalta  parhaat mahdolliset ratkaisut.

Niin, jos nyt tulen valituksi!

Numeroni on siis 311.

Kommentointi on suljettu.

css.php